Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Nők az életben, a munkában, a politikában. Vendégünk volt Szél Bernadett és Csiba Katalin

2013. április 23. - Bp3 LMP

Az III. kerületi Kerék Vendéglőben Szél Bernadett, az LMP társelnöke és országgyűlési képviselője, valamint Csiba Katalin az LMP Országos Választmányának tagja voltak a vendégeink egy kötetlen hangulatú beszélgetésre, amihez hamisíthatatlan óbudai hangulatot biztosított a vendéglő kerthelyisége, az asztalokon zöld-fehér kockás abroszok, növények  "zöld" érzetet keltettek a résztvevőkben.

A rendezvényt Száraz Dorka, harmadik kerületi választmányi tag moderálta, a rendezvényen az érdeklődők mellett jelen volt Kovács Dániel, az LMP kerületi elnöke, a teljes választmány, Burján Ferenc, Gál József, Szabó Zsolt (és a már említett Száraz Dorka).  

hehe2.jpgSzél Bernadett azzal nyitotta a fórumot, hogy miért nehéz nőként  helytállni a politikai élet férfiak által uralta világában, mik azok a kompetenciák, amikben a "gyengébb" nem az erősebb, mesélt a politika világában jelenlévő mindennapos küzdelmekről.

Több, a női léttel kapcsolatos téma felmerült a beszélgetés során: aktualitásként a képviselőnő beterjesztése az anonim szülésről, ez arról szól, hogy az állapotos nő joga legyen az, hogy már a terhes gondozás során is névtelen maradhasson. Ezt még sajnos nem sikerült az Országgyűléssel elfogadtatnia, de küzdeni kell, nem szabad feladni.

Csiba Katalin női kvótáról beszélt, miért van szükség egyáltalán erre? Miért van kevés politikusnő? A női szerepvállalásának nehézségére, közéleti részvételük alacsony voltára hívta fel a figyelmet, sok nő alkalmas lenne e szerepkörökre is, ha rendelkeznének egészséges szakmai önbizalommal.

A beszélgetés közben ránk esteledett, az idő hűvösebbre fordult, ez jelezte, hogy ideje hazaindulni; bármennyire is izgalmas témákat pendítettünk meg, pár óra nem elég, hogy e szétágazó problémakör minden ágát kibogozzuk, de minden egy kis lépéssel kezdődik. Köszönjük a vendégek és a közönség részvételét.

 

 

Vonnák Anikó

III. kerületi LMP

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bp3lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr45243938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása