Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

A tömeg ereje

- megmenekül a Római-part?

2017. március 07. - Bp3 LMP

Van abban valami egészen megkapó és kivételes, amikor a nettó közös akarat tapinthatóvá válik egy olyan földhözragadt rendezvényen is, amilyen egy lakossági fórum. A Főváros rendezésében megtartott árvízvédelmi fórumon – ami a sokat vitatott, Római-parti mobilgátat volt hivatott propagálni – ezt tapasztalhatták meg a jelenlévők.

img_0493.jpg

A megannyi civil tiltakozó akció, felvonulás, performansz és ellenzéki tiltakozás végül megtette hatását, elkészült és a nagyközönség számára is elérhetővé válik (reményeink- és az ígéretek szerint) az a tanulmány, melyben összehasonlítják a Nánási úti és a part menti védmű megvalósításának lehetőségét. A legfontosabb megállapítás, amire a Főváros által felkért független szakértők jutottak a következő volt: mindkét nyomvonalon megvalósítható a védekezés, NEM a part menti mobilgát az egyetlen lehetséges megoldás! 

Adódik a kérdés, hogy vajon a Tarlós István és hű padavanja Bús Balázs polgármester által is hőn támogatott projekt ebben a fénytörésben meddig lesz még tartható? Meddig próbálják meg még elhitetni velünk, hogy az árvízvédelem csakis a part gyökeres átalakításával megoldható? 

Hosszú éveken keresztül próbálták lenyomni az emberek torkán ezt a falatot, de úgy tűnik ezúttal nagyon mellényúltak. Nem véletlen kerülték a párbeszédet ebben az ügyben a lakossággal – miközben pitiáner dolgokban rendre kikérték az itt élők véleményét – azzal a fajta ellenálással amivel itt találkozhattak a NER-ben biztosan nem találkozni.

Ihletett pillanatok ezek, és akinek van egy kis érzéke a politikához – engedjük meg, hogy Bús Balázsnak és Tarlósnak talán van – az azonnal tudja, hogy itt az ideje visszavonulót fújni. Ahogyan azt már nem egyszer megtette a hatalom, amikor valódi erőt demonstráltak az emberek velük szemben.

Józan, a választópolgáraiért valódi felelősséget érző politikus persze nem csak az erőből kellene hogy értsen, de mit tegyünk, ha nekünk csak ők jutottak… ERŐT KELL MUTATNUNK!

fb_romai.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bp3lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr5612318759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása