Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Önkormányzati képviselőnk, Burján Ferenc

2015. február 09. - Bp3 LMP

Megújuló Óbudát,
Tiszta Békásmegyert!

 blog 11 tevk_1.jpg

Burján Ferenc
az LMP III. kerületi önkormányzati képviselője,
az Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság elnöke,
a Kulturális és Turisztikai Bizottság tagja,
Környezetvédelmi tanácsnok

burjan.ferenc@lehetmas.hu

Facebook oldalam

 

Harminc éve élek Óbudán és ez idő alatt volt időm és lehetőségem arra, hogy megismerjem a kerületi lakosokat érintő legfontosabb problémákat. A választó polgárok bizalmából kerültem be az önkormányzat képviselő testületébe és én úgy gondolom, hogy mint minden ember a saját környezetében, én is a saját szintemen az éppen aktuális munkakörömben - most a III. kerület képviselő testületében - próbálok valamiféle pozitív változást elérni. Önkormányzati képviselőként is próbálok alázattal tekinteni az előttünk álló feladatokra, a problémákat megoldani. Azért fogok dolgozni, hogy a kerület élhető, tiszta, szép és rendezett városrész legyen, ahol a polgárok jól érzik magukat és biztonságban vannak. Mindezt nem egyedül, hanem másokkal közösen együtt szeretném végbe vinni. A képviselő testületben, ebben a szellemben az óbudai polgárok érdekében kívánok konstruktív módon, együttműködve dolgozni.

2009. őszén csatlakoztam az akkor még mozgalmi formában működő LMP-hez, majd 2010-ben lettem annak állandó tagja. Egyetértettem célkitűzéseikkel és az akkori politikában újszerűek és vállalhatóak voltak. Ekkor ért meg bennem az a gondolat, hogy változtatni csak együtt és közösen tudunk. Így szívesen vállaltam azt, hogy a helyi szervezettel együtt segítsem a kerület fejlődését, de ezt egy kétharmados többséggel szemben nyilván elég nehéz megoldani.

Én azt remélem, hogy helyi önkormányzati szinten hozzá tudok járulni ahhoz, hogy mindenki az alapvető jogaival maradéktalanul élhessen. Ilyen az egészséges környezethez vagy az oktatáshoz való jog. Úgy gondolom, hogy a mai fiataloknak és a jövő felnőttjeinek új típusú készségekre, és tudásra lesz szükségük. Ezért az Oktatási és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként mindent megteszek azért, hogy a jövő generációjának egészségtudatos legyen a fejlődése a természet értékei iránt fogékonyak legyenek, a fenntarthatósági szempontokat is ismerjék. Az iskoláinkban az oktatás, a nevelés és a tudatos környezetvédelem eredményeképpen gyermekeink megkapják a szellemi fejlődésükhöz szükséges ismereteket.

Képviselőként nem csak a kerület 11-es választási körzete (Római part és Csillaghegy) lakosságának érdekeit igyekszem képviselni, hanem egész Óbuda-Békásmegyer területén élő emberekét is.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselőjeként ezekért fogok dolgozni, valamint hogy a kerületbe költözőkben is gyorsan kialakuljon az az érzés, ami bennünk már régóta megvan: jó óbudai polgárnak lenni, itthon érezzük magukat Óbudán. Úgy gondolom, egy képviselő azzal tehet legtöbbet a kerületünkben élő emberekért, ha azon fáradozik, hogy szeressenek itt Óbudán élni!

A bejegyzés trackback címe:

https://bp3lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr866733969
süti beállítások módosítása