Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Újabb ürügy az MTVA székház előtt demonstrálók eltávolítására?

2013. január 22. - Bp3 LMP

Decemberben az MTVA közterület foglalási kérelmet adott be a III. kerületi önkormányzathoz a televízió székháza körüli több ezer négyzetméteres területre, ahol parkoló építését és parkrendezést terveznek. Az előző hónapokban ezen a területen már szoborépítésre és szabadtéri kiállítás lebonyolítására is kértek engedélyt a közterület használatára, illetve ezzel kapcsolatos költségmentességet, vagy díjkedvezményt az önkormányzattól. A Pénzügyi, Tulajdonosi és Vagyonnyilatkozat-kezelő Bizottság némi módosítással el is fogadta a köztévé kérését.

Béres A. MTVA.pngTöbben feltételezik, hogy a székház előtti rész építési területté nyilvánítása, annak érdekében történik, hogy a tiltakozókat végleg kiszorítsák a területről.  

Béres András felszólalt ez ügyben a legutóbbi testületi ülésen. Elmondta, hogy a kerületi képviselőtestületnek nem tiszte ugyan olyan nagypolitikai kérdésekkel foglalkozni, mint a közpénzből finanszírozott közmédia pártatlanságának kérdése, a gyülekezési jog biztosításának fontossága. A szabad véleménynyilvánítás alkotmányos jogának korlátozása esetén, mégis elengedhetetlennek tartja, hogy választott képviselőink kiálljanak értékeik és elveik mellett mind országos, mind helyi szinten.

Az LMP-s képviselő megérti és támogatja az Önkormányzat törekvését, miszerint nem szeretné beleártani magát ebbe a konfliktusba. Ennek ellenére nehezen tartja kivitelezhetőnek ezt a próbálkozást, amikor kerületi rendőrök intézkednek vitás jogalapra hivatkozva a tüntetők ügyében, valamint az Önkormányzatnak kell állást foglalnia – a párt véleménye szerint – a tiltakozók kiszorítása érdekében kitalált szoborállítások, kiállítások és télvíz idején sürgőssé váló parkosítási kérelmek ügyében.

Képviselőnk kérte, hogy az Önkormányzat ne tegyen semmilyen kivételt az MTVA-val,  annak érdekében, hogy semmiképpen se tűnhessen politikai állásfoglalásnak a kerület asszisztálása.

 

Vonnák Anikó

LMP, III. kerület.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bp3lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr225036467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása