Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Mi is demokraták vagyunk!

2014. október 08. - Bp3 LMP

LMP_demokrata.jpgMegértem, hogy kampány van és megértem, hogy mindent meg kell tenni a szavazatok maximalizálásáért.

Egy dolgot viszont nem értek, azaz inkább mondanám úgy, egy dolgot nem látok: hogy a mostani ellenzék egy részének hol a határ. Történik ugyanis Magyarországon, ezzel együtt Budapesten és ezen belül a III. kerületben is, hogy az egyik pártcsoportosulás (szövetségnek nem nevezném, összefogásnak még annyira sem, inkább melléfogásnak) nem játszik versenyszerűen és korrekten. Igen, a demokrata szó, a demokrácia kifejezés kisajátításáról, annak sunyi ellopásáról és  következményeiről szeretnék értekezni.

Egyre többen skandálják az MSZP, EPM, DK oldaláról, hogy "Mi vagyunk a demokratikus ellenzék". Kérdem én, és akkor az LMP, 4K!, MLP, Szociáldemokraták és megannyi parlamenten belüli és kívüli magyarországi párt és civil szervezet, aki nincs kormányon, az nem demokrata, az nem demokratikus ellenzék? Vitatkozni lehet a bennük zajló demokratikus folyamatok mértékéről, vitatkozni lehet világlátásukról, vitatkozni lehet a demokráciához való viszonyukról. De azt kikérem a magam és a Lehet Más a Politika, valamint kikérem az összes többi párt nevében: Mi is demokraták vagyunk! Mi is hiszünk a demokráciában, a mi elveink is demokratikusak, mi is a demokráciáért harcolunk!

Felvilágosítanám a kedves összefogós-(át)változós Hölgyeket és Urakat, hogy a demokrácia attól az, ami, hogy mindenkié! Mindenkié!

Vigyázzanak Hölgyeim és Uraim! Vigyázzanak, mert a demokrata szó és a demokrácia pont akkor csorbul, amikor valaki azt kisajátítja. És Önök pont ezzel próbálkoznak. Vigyázzanak, mert egy olcsó kampánytrükkel később nagyot bukhatnak.

Kérem, könyörgök a tisztességes emberek nevében: az Önök vezérei elloptak már tőlünk sok mindent, legalább ezt a szót ne lopják el tőlünk!

Hiszen mi is demokraták vagyunk. Demokraták. És attól lesz valaki demokrata, hogy ezt a szót megosztja mindenkivel. Mert az rombolja a legjobban a demokráciát, aki a demokrata szót kisajátítja.

Gál József
az LMP III. kerületi
polgármesterjelöltje

A bejegyzés trackback címe:

https://bp3lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr296766695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása