Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Tisztelt Választópolgárom!

2014. szeptember 15. - Bp3 LMP

Kaptam egy állampolgári levelet egy magát LMP szavazónak valló hölgytől. Úgy gondoltam, hogy a benne leírt problémák és felvetések nem csak kettőnket, hanem az egész III. kerületi lakosságot érintik, ezért - rendhagyó módon és hagyományteremtő szándékkal - a blogunkon reagálok a felvetésekre.

Photo 2014.09.15. 10 44 29.jpgKezdjük az elejénél: a tájékoztatásról, a lakosok bevonásáról a helyi döntésekbe

Azt írja Ön, hogy nem tudnak semmit a várható tervekről, fejlesztésekről, útépítésekről, útlezárásokról, azok pontos kezdeti és befejezési idejéről. Az LMP budapesti programjának az egyik legfontosabb eleme a lakosság bevonása a döntésekbe és a helyi életbe, és azt gondolom, hogy nincs ez máshogy a III. kerületben sem. A saját adópénzünk maradjon meg helyben, az amit befizetünk a közösbe, azt ott is költsék el. Az a tervem - az a III. kerületi LMP terve - hogy megválasztásunk után lokális egyeztetéseken, népszavazásokon kérdezzük meg a lakosságot, hogy saját környezetében mit tart fontosnak. Folyamatosan fogunk kommunikálni a fővárosi vezetéssel, hogy a lakosságot legkevésbé zavaró időben végezzék el a fontos munkálatokat.

Az Óbuda Újságban propaganda helyett a helyi információk jelennek majd meg, nem elképzelhetetlen egy ingyenes információs szám bevezetése sem, ahol a kerületi lakosok mindig tájékozódhatnak a kerületben zajló aktuális munkálatokról. A kerületi honlapon - a mostani káosz helyett - előtérbe kerülnének azok a hírek melyek a lakosság mindennapjaihoz fontosak, a megvalósított projektek sztárolása helyett a készülő és folyamatban lévő dolgokról informálunk majd mindenkit.

Fekvőrendőrök és közlekedés a HÉV mentén

A Rozália utcába épített fekvőrendőrök elsősorban az ott lakók érdekeit szolgálják, hiszen az utcát így nem lehet versenypályának használni és így biztonságosabb a gyerekek, idősek közlekedése is. Viszont ami a munka minőségét illeti mi sem vagyunk elégedettek. A felvetésével egyetértek, hogy nem gondoltak a HÉV hegy felőli oldalán közlekedőkre, főleg azokra, akik autóval közelítik meg lakhelyüket. A HÉV átjárhatósága szempontjából és a dugók megszüntetése érdekében mindenképpen az ott lakó családokat kell megkérdezni. Azt látom sajnos, hogy a HÉV mentén végzett forgalomfejlesztésekbe nem lett bevonva az érintett lakosság és nem a helyi, hanem a személyes érdekek kerültek előtérbe.

A HÉV átjárók lámpáit sokkal jobban össze kell hangolni a közúti közlekedéssel, hiszen a sorompó előtt álló autók szennyezik a levegőt, akadályozzák a forgalmat és nagy zajjal járnak. Új átjárók megnyitásával vagy például a vasútfejlesztéssel egybekötött elHÉV 2.jpgkerülőút építésével kellett volna ezeket a problémákat orvosolni. Sajnos a mostani városvezetés ezeket a hangokat nem hallotta meg, ezt a lehetőséget nem használta ki.

Parkolás

A III. kerületi önkormányzat már másfél éve döntött a parkolási zónák kialakításáról és a fizetős parkolás bevezetéséről. Később a testület a 2014-re tervezett bevezetést elhalasztotta 2015-re. Szeretném azt hinni, hogy nem a választások közelsége késztette őket erre, de nem tudom. Amikor megjelent a rendelet, a kerületi LMP képviseletében írtunk egy javaslatcsomagot a parkolás fejlesztéséhez, mely a helyi érdekeket erősítette volna, a helyi lakosok igényeit vette figyelembe elsősorban. Sajnos erre a javaslatra érdemleges válasz sosem érkezett és be sem került a közgyűlés elé.

Az LMP azt gondolja, hogy mindenkinek részt kell vállalni a közösből és a parkolási problémára nem csak az a megoldás, hogy fizetőssé tesszük, hanem az, hogy olyan P+R parkolókat építünk, melyekből jól szervezett közösségi közlekedésen keresztül, jó átszállási lehetőségekkel könnyebbé tesszük a kerületiek életét.

Én magam egy olyan megoldást képzelek el Óbuda belső részeinek autómentessé tételére, mellyel mindenki nyerhet. Milyen jó lenne, ha a kinti részeken épült P+R parkolókban hagyná az autóját és tegyük fel az okmányirodába menne, az automatából kapna két vonaljegyet, melyre az Ön gépjárművének a rendszáma és az aznapi dátum van rányomtatva, és azzal felszállna a HÉV-re, majd ugyanígy visszautazna: nem állna a dugóban, nem fizetne magasabb parkolási díjat a belső részeken, óvná a környezetet és a gépjármű után fizetett adója végre jó helyre kerülne és nemes célt szolgálna.

 

Kedves levélíró!

Remélem, hogy bejegyzésemben írt válaszok és vélemények pontos képet adtak arról, hogy mit várhat az LMP-től, ha nekünk adja szavazatát. Remélem, hogy hamarosan személyesen is találkozhatunk valamelyik kitelepülésünkön, ahol bővebben és részletesebben tudunk beszélgetni a helyi problémákról és a rájuk adott LMP-s válaszokról, megoldásokról.

Üdvözlettel:
Gál József
III. kerületi LMP-s polgármester-jelölt

 

Amennyiben Önnek is van kérdése, problémája, javaslata,
írja meg nekünk a bp3@lehetmas.hu címre!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bp3lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr766613673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása