Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Emlékezés a katyni áldozatokra

2013. április 15. - Bp3 LMP

Budapest III. kerületi Önkormányzata és a kerület Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata szombaton koszorúzással egybekötött megemlékezést tartott a Katyni Áldozatok Emléknapja alkalmából a Katinyi mártírok parkjában.

A megemlékezésen a Lehet Más a Politika nevében Ertsey Katalin, az LMP parlamenti képviselőcsoportjának tagja, Meszerics Tamás, a párt Országos Választmányának tagja, valamint Kovács Dániel, az LMP III. kerületi koordinátora vett részt, s helyezett el koszorút.   

A katyni tömeggyilkosságot 1940-ben követték el az akkori Szovjetunió területén raboskodó elsősorban lengyel tisztek és főtisztek ellen. Sztálin parancsára közel 22 ezer embert végeztek ki. A lengyel parlament 2007-es döntése alapján április 13-a a Katyni Bűntény Áldozatainak Emléknapja lett.

Az emlékezés szomorú, de méltóságteljes pillanata – erre a szónokok is utaltak – alkalmas arra, hogy végiggondoljuk: miért és hogyan történhetett meg egy ilyen tragikus esemény, egyben figyelmeztet minket: mivel a „rövid 20. századnak” nemcsak a tudományos eredményei, vitathatatlan sikerei, hanem sötét árnyai is velünk élnek, tennünk kell azért, hogy hasonló események ne ismétlődhessenek meg a jövőben.

Kovács Dániel - Vonnák Anikó

Lehet Más a Politika  

A bejegyzés trackback címe:

https://bp3lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr665228393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása