Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

A Kihívás: pazarlás helyett fenntarthatóságot!

2014. augusztus 25. - Bp3 LMP

IMG_3593.jpg Nagyon örülök annak, hogy a III. kerületben két zöld polgármesterjelölt is indulni szándékozik az önkormányzati választásokon.

Kettőnk között viszont óriási a különbség: Béres Andrással ellentétben jómagam egy csepp ivóvizet sem öntenék ki az utcára. Félreértés ne essék, nem a kihívástól vagy a jégkockáktól félek, sőt a nemes céllal teljesen egyetértek. Inkább attól tartok, hogy minden egyes vödör magunkra öntött víz nem szolgál mást, mint puszta szenzációhajhászást néhány plusz szavazatért, az óriási pocsékolásról nem is beszélve.

Mi az LMP-ben régóta próbáljuk felhívni a figyelmet arra, hogy az ivóvíz közkincs, nem magántulajdon. Emberek milliói nem jutnak tiszta ivóvízhez, a Föld ivóvízgazdálkodása egyre nagyobb bajban van.

Arra kérem a kihívott személyeket, hogy azt az egy vödör vizet ne magukra öntsék, hanem annak árát vagy akár többszörösét adományként adják oda. Adakozni egyébként is szerényen és felhajtás nélkül illik.

Gál József
az LMP III. kerületi polgármesterjelöltje

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bp3lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr966633203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2014.08.25. 16:19:21

"annak árát vagy akár többszörösét adományként adják oda"
Most elképzeltem, amint a vödör víz kb. 5 forintos árát, vagy akár a többszörösét eladományozza valaki :-)

Bp3 LMP 2014.08.25. 21:47:56

Kedves bm613!

Kis lépés egy embernek, nagy siker az emberiség jövőjének.
süti beállítások módosítása