Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Lehet Más Óbuda és Békásmegyer

Kell egy újabb pláza Óbudára?

2013. december 07. - Bp3 LMP

A válság kezdete óta a kiskereskedelem hanyatlik, elég a statisztikákat megnézni. Ha valaki illusztrációt keres a számokhoz, nézzen körül valamelyik lakótelepen: a panelházak aljában nem is olyan rég működő üzletek voltak, melyek egy-egy családnak megélhetést, a háznak pedig bevételt biztosítottak; így alacsonyabb lehetett a közös költség. Amióta velük szemben ott van a hipermarket, vagy üresen állnak vagy állandóan cserélődnek a próbálkozó bérlők, de alig van olyan bolttípus, amely jövedelmező lenne. A soron legfeljebb egy kocsma és éjjel-nappali maradt meg tartósan. A társasházak bevételkiesésre, a kisvállalkozók pedig halálra vannak ítélve. Kinek jó ez?

Az LMP kezdeményezése volt a plázastop; és nagyszerű, hogy elvileg életbe is lépett. Kár, hogy csak inkább csal elvileg. Érthetetlen melyik befektető lát potenciált egy Bogdáni úti bevásárlóközpontban, amikor a környéken több is van, de egyik sem kiemelkedően sikeres. Persze, lehetne egyszerűen azt nézni, hogy rendbe tesznek egy kis területet, lesz egy újabb üvegkocka épület, talán jól is néz majd ki. Valószínűleg kevés lesz a helyi vásárló, viszont minden bizonnyal a megmaradt néhány környékbeli kisebb üzlet is lehúzhatja majd a rolót.

Száraz Dorka     

A bejegyzés trackback címe:

https://bp3lmp.blog.hu/api/trackback/id/tr755680163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása